Căderea sezonieră a părului: cum să o prevenim
Coșul tău
Empty basket

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!

Livrare GRATUITA la comenzi peste 600 lei
Program de lucru: Luni-Vineri, 09:00 - 17:30

Căderea sezonieră a părului: cum să o prevenim

12 oct. 2023
Căderea sezonieră a părului: cum să o prevenim

Părul este un simbol al seducției, iar pierderea acestuia este adesea sursa multor complexe. Ereditatea, stresul, boala sau dezechilibrul hormonal, carențele alimentare, căderea sezonieră (primăvară-toamnă): cauzele căderii părului sunt numeroase.

Vă oferim o privire de ansamblu rapidă asupra celor mai frecvenți factori implicați în această problemă și cum am putea să o prevenim.

  1. Căderea părului este un eveniment normal care este compensat de creșterea părului nou. Dar se întâmplă ca părul să înceapă să cadă brusc și într-un mod difuz, depășind pragul de 100 fire pe zi - inutil de numărat, fără a fi patologic. Important e să înțelegi cauzele căderii părului și dacă este necesar să te adresezi la medicul specialist.
  2. Nu putem opri fenomenele naturale ale alopeciei sezoniere sau postpartum, dar le putem anticipa. Fără a garanta rezultate miraculoase, anumite cocktail-uri de vitamine B, zinc și aminoacizi cu sulf, vor consolida rădăcina și vor activa micro-circulația în bulbul rădăcinii. Este necesar să iei aceste suplimente alimentare în mod continuu cu două până la trei luni înainte și să urmezi cura până la sfârșit.
  3. Pentru căderea părului debutantă sau sezonieră, tratamentele locale pot fi efectuate cu șampoane stimulatoare și loțiuni anti-cădere a părului. Deci, există soluții!

Așadar, Efrumos îți propune o gamă de produse speciale care previn căderea sezonieră a părului și accelerează creșterea acestuia. Iată tot ce trebuie să știi pentru a preveni și trata această problemă cu impact emoțional.

  1. Dacă scalpul tău este gras sau uscat, acest lucru poate determina de asemenea căderea părului. Adoptă îngrijirea corectă a părului tău, utilizând șampoanele pentru scalpul gras sau pentru scalpul uscat (vezi produsele speciale din gama pentru scalp gras).
  2. Detoxifierea scalpului și părului este un factor important în ceea ce privește menținerea unui păr sănătos și prevenirea căderii lui. Tratamentele detox vor curăța și energiza părul, redându-i vitalitatea și energia necesară pentru a se regenera și a crește sănătos. Tratamentele detox sunt binevenite oricănd pentru femei si bărbați - Abril et Nature CBD, Estel More Therapy.
  3. In condiții de casa poti periodic masa scalpul cu un scrub special pentru scalp. Exfoliază ușor stratul exterior al pielii feței și scalpului, ceea ce face ca epiderma să fie mai moale și mai subțire. De asemenea, produsul previne blocarea porilor. Pe lângă curățare mai are și efect de hrănire și hidratare. Produsele de genul scruburi sau peelinguri – curață pielea scalpului de impurități și astfel contribuie la întărirea rădăcinii părului. Acestea se deosebesc de alte produse prin modul de a pătrunde mult mai profund în structura firului de păr și curăță intens scalpul de sebum, urmele de styling și alte murdării acumulate.
  4. Creșterea părului este un fenomen complex iar firul de păr creste în mediu cu până la 1-1,5 cm pe luna. Dacă crezi că părul tău din careva motive crește mai lent și dorești să accelerezi cresterea lui, poți utiliza acceleratoare de crestere a părului. Acestea se bazează pe acțiunea ingredientelor active (aminoacizi, petide) care hrănesc și întăresc bulbii părului. Vezi oferta noastră de produse care activează creșterea părului
  5. Este important să știi ca cursul de tratament anti-cădere si activare a creșterii foliculelor noi de par este un proces de durata de minim 3-4 săptămâni. De aceea pentru rezultat eficient trebuie să aplici zilnic produsul activator (tonicul sau loțiunea) minim timp de 3 săptămâni. Urmează instrucțiunile de utilizare cu strictețe. Curățarea scalpului o poți face o data la 7-10 zile. 
  6. Tratează corect părul.
  • Șamoponează de două ori (pentru femei) și trei ori (bărbați),
  • Evită apa fierbinte
  • Evită pe cât este de posibil utilizarea abuzivă a plăcii de păr și ondulatorului.
  • Aplică un produs balsam sau spray conditioner care va preveni ruperea părului în timpul acțiunilor mecanice (pieptănatul sau periatul).
  • Zilnic, adoptăm un stil de viață sănătos.

O dietă echilibrată, odihnă și cât mai puțin stres posibil - sunt factori benefici și pentru sănătatea corpului nostru.

Ai grijă de părul tău!

Dacă nu știi ce produse să alegi pentru părul tău, contactează-ne și consultanții noștri te vor ajuta să alegi produsele potrivite.

Produse conexe

Sampon impotriva caderii parului Somnis & Hair Anti-hair Loss, 300 ml

Promo

-24 %

New

Articole asemănătoare

28 mar. 2024

Scapa de negru. Cum sa inlaturi vopseaua din par fara a-l deteriora

Dupa vopsirea parului mai mulți ani la rand in culori inchise, multe femei cred că le va fi greu sa scape de pigmentul negru si procesul poate deteriora părul, lăsându-l uscat și fragil. Însă, cu tehnici corecte și produse adecvate, poți redobândi culoarea naturală a părului tău sau poți trece la o nouă nuanță fără a compromite sănătatea acestuia.

29 feb. 2024

8 sfaturi esentiale pentru ingrijirea parului in aceasta primavara

Descoperă cateva sfaturi esențiale de îngrijire a părului pentru a-i păstra strălucirea și sănătatea în această primăvară.

11 ian. 2024

Visezi la bucle perfecte?

Bucle naturale sau permanente? Nu contează, important e să te bucuri de creții tăi.

11 ian. 2024

9 pasi pentru spalarea corecta a parului. Dar tu, cum iti speli parul?

Profesioniștii susțin că trebuie să urmezi o rutină specială dacă îți dorești să obții beneficii maxime din produsele pe care le utilizezi și, mai mult de atât, părul să arate și bine.

10 ian. 2024

Cum îți protejezi părul dacă folosesti des feonul, placa sau ondulatorul

Evita daunele in timpul expunerii parului la la temperaturile înalte.

09 ian. 2024

Cum alegem corect samponul de par

Șamponul este unul din produsele de igienă de primă necesitate, dar alegerea unui șampon corect foarte frecvent este o sarcină complicată din cauza multitudinii de oferte pe piață.

18 dec. 2023

Si parul tau poate avea mai mult volum

Chiar dacă părul tău este subtire, fin si nu are volum, există soluții pentru remedierea acestei mici probleme!

15 dec. 2023

Blond platinat: cum îngrijești un blond solar cu aspect rock

Culoare iconică, blondul platinat evocă o imagine plină de farmec și senzuală, dar are nevoie de întreținere regulată pentru a-și menține luminozitatea de la început.

12 dec. 2023

Cum sa ai un par de invidiat si in perioada rece a anului

Este posibil să ai un păr sănătos și strălucitor, moale și matasos la atingere, chiar și iarna! Câteva sfaturi pentru a îți proteja părul în timpul iernii.

11 dec. 2023

Cum sa îngrijesti părul vopsit pentru a menține culoarea vie și sclipitoare

Îți colorezi părul cu produse convenționale? Părul vopsit necesită o atenție specială pentru a menține o culoarea vie și sclipitoare! Iată câteva sfaturi pentru o îngrijire profesională, cu produse adaptate părului vopsit!

28 sept. 2023

Cum îngrijim și revitalizăm părul după sezonul estival

În ciuda grijii acordate de-a lungul verii, soarele și apa de bazin, totuși, au uscat și deteriorat părul, a devinit fragil și se rupe tot mai ușor. Din fericire, știm cum să-l transformăm într-un păr strălucitor de sănătate. Mantra părului la începutul toamnei: vindecăm părul!