Căderea sezonieră a părului: cum să o prevenim
Coșul tău
Empty basket

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!

Livrare GRATUITA la comenzi peste 600 lei
Program de lucru: Luni-Vineri, 09:00 - 17:30

Căderea sezonieră a părului: cum să o prevenim

12 oct. 2023
Căderea sezonieră a părului: cum să o prevenim

Părul este un simbol al seducției, iar pierderea acestuia este adesea sursa multor complexe. Ereditatea, stresul, boala sau dezechilibrul hormonal, carențele alimentare, căderea sezonieră (primăvară-toamnă): cauzele căderii părului sunt numeroase.

Vă oferim o privire de ansamblu rapidă asupra celor mai frecvenți factori implicați în această problemă și cum am putea să o prevenim.

 1. Căderea părului este un eveniment normal care este compensat de creșterea părului nou. Dar se întâmplă ca părul să înceapă să cadă brusc și într-un mod difuz, depășind pragul de 100 fire pe zi - inutil de numărat, fără a fi patologic. Important e să înțelegi cauzele căderii părului și dacă este necesar să te adresezi la medicul specialist.
 2. Nu putem opri fenomenele naturale ale alopeciei sezoniere sau postpartum, dar le putem anticipa. Fără a garanta rezultate miraculoase, anumite cocktail-uri de vitamine B, zinc și aminoacizi cu sulf, vor consolida rădăcina și vor activa micro-circulația în bulbul rădăcinii. Este necesar să iei aceste suplimente alimentare în mod continuu cu două până la trei luni înainte și să urmezi cura până la sfârșit.
 3. Pentru căderea părului debutantă sau sezonieră, tratamentele locale pot fi efectuate cu șampoane stimulatoare și loțiuni anti-cădere a părului. Deci, există soluții!

Așadar, Efrumos îți propune o gamă de produse speciale care previn căderea sezonieră a părului și accelerează creșterea acestuia. Iată tot ce trebuie să știi pentru a preveni și trata această problemă cu impact emoțional.

 1. Dacă scalpul tău este gras sau uscat, acest lucru poate determina de asemenea căderea părului. Adoptă îngrijirea corectă a părului tău, utilizând șampoanele pentru scalpul gras sau pentru scalpul uscat (vezi produsele speciale din gama pentru scalp gras).
 2. Detoxifierea scalpului și părului este un factor important în ceea ce privește menținerea unui păr sănătos și prevenirea căderii lui. Tratamentele detox vor curăța și energiza părul, redându-i vitalitatea și energia necesară pentru a se regenera și a crește sănătos. Tratamentele detox sunt binevenite oricănd pentru femei si bărbați - Abril et Nature CBD, Estel More Therapy.
 3. In condiții de casa poti periodic masa scalpul cu un scrub special pentru scalp. Exfoliază ușor stratul exterior al pielii feței și scalpului, ceea ce face ca epiderma să fie mai moale și mai subțire. De asemenea, produsul previne blocarea porilor. Pe lângă curățare mai are și efect de hrănire și hidratare. Produsele de genul scruburi sau peelinguri – curață pielea scalpului de impurități și astfel contribuie la întărirea rădăcinii părului. Acestea se deosebesc de alte produse prin modul de a pătrunde mult mai profund în structura firului de păr și curăță intens scalpul de sebum, urmele de styling și alte murdării acumulate.
 4. Creșterea părului este un fenomen complex iar firul de păr creste în mediu cu până la 1-1,5 cm pe luna. Dacă crezi că părul tău din careva motive crește mai lent și dorești să accelerezi cresterea lui, poți utiliza acceleratoare de crestere a părului. Acestea se bazează pe acțiunea ingredientelor active (aminoacizi, petide) care hrănesc și întăresc bulbii părului. Vezi oferta noastră de produse care activează creșterea părului
 5. Este important să știi ca cursul de tratament anti-cădere si activare a creșterii foliculelor noi de par este un proces de durata de minim 3-4 săptămâni. De aceea pentru rezultat eficient trebuie să aplici zilnic produsul activator (tonicul sau loțiunea) minim timp de 3 săptămâni. Urmează instrucțiunile de utilizare cu strictețe. Curățarea scalpului o poți face o data la 7-10 zile. 
 6. Tratează corect părul.
 • Șamoponează de două ori (pentru femei) și trei ori (bărbați),
 • Evită apa fierbinte
 • Evită pe cât este de posibil utilizarea abuzivă a plăcii de păr și ondulatorului.
 • Aplică un produs balsam sau spray conditioner care va preveni ruperea părului în timpul acțiunilor mecanice (pieptănatul sau periatul).
 • Zilnic, adoptăm un stil de viață sănătos.

O dietă echilibrată, odihnă și cât mai puțin stres posibil - sunt factori benefici și pentru sănătatea corpului nostru.

Ai grijă de părul tău!

Dacă nu știi ce produse să alegi pentru părul tău, contactează-ne și consultanții noștri te vor ajuta să alegi produsele potrivite.

Articole asemănătoare

28 sept. 2023

Cum îngrijim și revitalizăm părul după sezonul estival

În ciuda grijii acordate de-a lungul verii, soarele și apa de bazin, totuși, au uscat și deteriorat părul, a devinit fragil și se rupe tot mai ușor. Din fericire, știm cum să-l transformăm într-un păr strălucitor de sănătate. Mantra părului la începutul toamnei: vindecăm părul!

13 iul. 2023

Cum îți faci o coafură lejeră de sezon - beach waves

Bucle beach waves, împletituri, cocuri și răsuciri, te vor face să fii în centrul atenției în această vară! Realizează-le cu produsele Estel pentru a radia la maxim.

13 iul. 2023

Îngrijire profesională direct la tine acasă!

De ce ar trebui să alegi produse profesionale pentru păr?