Ce trebuie sa stii daca ai decis sa te faci blonda
Coșul tău
Empty basket

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!

Livrare GRATUITA la comenzi peste 600 lei
Program de lucru: Luni-Vineri, 09:00 - 17:30

Ce trebuie sa stii daca ai decis sa te faci blonda

25 iul. 2023
Autor: Efrumos Moldova
Ce trebuie sa stii daca  ai decis sa te faci blonda

Trebuie să recunoaștem că fiecare femeie cel puțin odată în viață s-a gândit să se facă blondă. Dar sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a trece la acțiune.

De la brunet la blond este posibil de ajuns prin decolorare sau deschidere a nuanței. Adesea femeile confundă aceste două proceduri, datorită faptului că rezultatul final este similar. Cu toate acestea, principala lor diferență este acțiunea asupra structurii firului de păr. 

Deschiderea nuanței părului - distrugerea parțială a pigmentului natural cu ajutorul unor substanțe speciale, este posibilă schimbarea culorii cu 3-4 tonuri. Rezultat se obține doar pe par natural blond închis.

Decolorarea părului - îndepărtarea completă a pigmentului natural/chimic folosind pudre speciale, creme, paste, care conțin substanțe chimice agresive. Aceste substanțe vă permit să schimbați culoarea cu 5-7 tonuri. Dar după această procedură, structura părului trebuie umplută cu un pigment nou, cu alte cuvinte, trebuie repigmentată.

Nu este greu de înțeles că deschiderea nuanței are un efect mai puțin negativ asupra părului decât decolorarea. Dar fiecare dintre aceste proceduri necesită foarte mult timp și prin urmare este dificil de realizat acasă. Acesta este un impediment pentru multe femei să se facă blonde. 

Dacă totuși, din anumite motive, ai decis să te faci blondă prin decolorare, atrage atenție la câteva aspecte înainte și după decolorare.

Înainte de decolorare

Un hair stylist nu va recomanda niciodată decolorarea părului acasă, și asta nu pentru că saloanele de înfrumusețare luptă pentru a nu-și pierde clienții, ci pentru că procedura nu este chiar cea mai ușoară. Producătorii își îmbunătățesc în mod constant produsele și dezvoltă altele noi, dar încă nu există un instrument care poate oferi 100% un rezultat perfect  într-un timp scurt. Acest proces este  individual, și depinde de un număr foarte mare de factori - nu doar de starea părului, ci  și de temperatura din cameră. Prin urmare, dacă te hotărăști este indicat să consultați  un specialist, mai ales dacă va trebui să decolorezi un păr vopsit.

Fii pregătită pentru faptul că părul decolorat necesită o îngrijire specială, minuțioasă. Și pentru a menține părul sănătos, va trebui să îți  formezi noi obiceiuri de frumusețe și chiar să îți  reînnoiești complet produsele de îngrijire a părului. Prin urmare, decizia va necesita nu doar putere morală și spirituală, ci și investiții financiare.

Transformarea în blond este deosebit de dificilă pentru brunete. Procedura poate dura multe ore sau chiar zile. Este departe de a fi întotdeauna posibil să deschizi pigmentul până la nuanța deschisă dorită din prima, și cel mai probabil va trebuie să supui părul mai multor proceduri (3-4 etape prin care va trebui să treacă părul tău vopsit brunet pentru a ajunge la un blond multdorit).

Mai întăi se va înlătura pigmentul artificial din par prin decapare cu solutie speciala (Soluție pentru indepartarea vopselei rezistente din par)

Apoi va fi decolorarea cu pudra decoloranta pentru a ajunge la un nivel de 8-10. 

După ce pigmentul artificial si natural va fi complet înlăturat, părul va trebui repigmentat cu produse speciale de repigmentare sau vopsea semipermanentă.

La final puteti nuanța cu maști nuanțatoare în culoarea blondă.

Un blond ideal ca în poze de reviste, e practic imposibil de obținut acasă cu produse din comerț. Sunt multe secrete pe care stiliștii le învață de-a lungul anilor trecînd prin cursuri specializate și experiența zi de zi în salon. Așa că, mai gîndeștete încă o dată dacă ești gata să riști cu părul tău de dragul unor experiemente în condiții de casă.

După decolorare - Lista de verificare (check list) pentru blonde 

Da, da! Pentru un păr blond sănătos nu este suficient doar obținerea culorii prin decolorare și vopsire. Va trebui să faci eforturi de îngrijire a părului distrus de decolorare și să întreții permanent nuanța asa ca părul să arate frumos și îngrijit.

Ia o pauză de 6-8 săptămâni între decolorări.

Nu efectua niciodată două proceduri de decolorare una după alta. Acest lucru va cauza deteriorarea excesivă a părului. 

Asigură-te că utilizezi produse speciale de îngrijire a părului. Căută produse speciale pentru părul blond și care mențin culoarea dorită (sampoane nuanțatoare, balsamuri și maști nuanțatoare).

Spală părul cu apă caldă sau rece. Apa fierbinte îndepărtează stratul lipidic, ceea ce va duce ulterior la un păr uscat și la pierderea culorii. O data la câteva spălări utilizează un șampon nuanțator pentru păr blond. Neutralizează nuanțele nedorite de galben din păr ți oferă-i o culoare rece sau caldă.

Utilizează produse care neutralizează galbenul. Nuanțează părul la fiecare spălare cu balsamuri și măști nuanțatoare. Părul tău va arăta de fiecare dată diferit, proaspăt nuanțat, ca după vizita la salon!

Redu la maxim utilizarea instrumentelor fierbinți. Temperaturile înalte sunt periculoase pentru păr. 

Utilizează produse pentru protecția termică în timpul uscării părului. 

Aplică măști de păr și folosește uleiuri hrănitoare. Toate procedurile de îngrijire trebuie să fie de acum înainte intensive.

Acum că știi ce trebuie să faci și dacă urmezi sfaturile noastre, poți să mergi spre visul tău de a deveni blondă, iar părul tău, chiar și decolorat, va arată frumos și plin de strălucire. 

Ai grijă de părul tău!

Articole asemănătoare

28 mar. 2024

Scapa de negru. Cum sa inlaturi vopseaua din par fara a-l deteriora

Dupa vopsirea parului mai mulți ani la rand in culori inchise, multe femei cred că le va fi greu sa scape de pigmentul negru si procesul poate deteriora părul, lăsându-l uscat și fragil. Însă, cu tehnici corecte și produse adecvate, poți redobândi culoarea naturală a părului tău sau poți trece la o nouă nuanță fără a compromite sănătatea acestuia.

29 feb. 2024

8 sfaturi esentiale pentru ingrijirea parului in aceasta primavara

Descoperă cateva sfaturi esențiale de îngrijire a părului pentru a-i păstra strălucirea și sănătatea în această primăvară.

11 ian. 2024

Visezi la bucle perfecte?

Bucle naturale sau permanente? Nu contează, important e să te bucuri de creții tăi.

11 ian. 2024

9 pasi pentru spalarea corecta a parului. Dar tu, cum iti speli parul?

Profesioniștii susțin că trebuie să urmezi o rutină specială dacă îți dorești să obții beneficii maxime din produsele pe care le utilizezi și, mai mult de atât, părul să arate și bine.

10 ian. 2024

Cum îți protejezi părul dacă folosesti des feonul, placa sau ondulatorul

Evita daunele in timpul expunerii parului la la temperaturile înalte.

09 ian. 2024

Cum alegem corect samponul de par

Șamponul este unul din produsele de igienă de primă necesitate, dar alegerea unui șampon corect foarte frecvent este o sarcină complicată din cauza multitudinii de oferte pe piață.

18 dec. 2023

Si parul tau poate avea mai mult volum

Chiar dacă părul tău este subtire, fin si nu are volum, există soluții pentru remedierea acestei mici probleme!

15 dec. 2023

Blond platinat: cum îngrijești un blond solar cu aspect rock

Culoare iconică, blondul platinat evocă o imagine plină de farmec și senzuală, dar are nevoie de întreținere regulată pentru a-și menține luminozitatea de la început.

12 dec. 2023

Cum sa ai un par de invidiat si in perioada rece a anului

Este posibil să ai un păr sănătos și strălucitor, moale și matasos la atingere, chiar și iarna! Câteva sfaturi pentru a îți proteja părul în timpul iernii.

11 dec. 2023

Cum sa îngrijesti părul vopsit pentru a menține culoarea vie și sclipitoare

Îți colorezi părul cu produse convenționale? Părul vopsit necesită o atenție specială pentru a menține o culoarea vie și sclipitoare! Iată câteva sfaturi pentru o îngrijire profesională, cu produse adaptate părului vopsit!

12 oct. 2023

Căderea sezonieră a părului: cum să o prevenim

Vă oferim o privire de ansamblu rapidă asupra celor mai frecvenți factori implicați în căderea părului și cum am putea să o prevenim.

28 sept. 2023

Cum îngrijim și revitalizăm părul după sezonul estival

În ciuda grijii acordate de-a lungul verii, soarele și apa de bazin, totuși, au uscat și deteriorat părul, a devinit fragil și se rupe tot mai ușor. Din fericire, știm cum să-l transformăm într-un păr strălucitor de sănătate. Mantra părului la începutul toamnei: vindecăm părul!