Vopsea de par fara amoniac vs vopsea de par cu amoniac | Efrumos Moldova
Coșul tău
Empty basket

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!

Livrare GRATUITA la comenzi peste 600 lei
Program de lucru: Luni-Vineri, 09:00 - 17:30

Vopsea de par fara amoniac vs vopsea de par cu amoniac

23 aug. 2023
Autor: Efrumos Moldova
Vopsea de par fara amoniac vs vopsea de par cu amoniac

Atunci când alegem o vopsea de păr ne conducem după diferite caracteristici ale acesteia. În primul rând alegem nuanță. Un alt aspect important pentru care optăm este rezistența culorii. 

În depență de rezistența culorii si acțiunea produsului colorant asupra părului, produsele de vopsire se împart în trei categorii

  1. Vopsire permanentă cu amestec de vopsea cu amoniac si oxidant
  2. Vopsire demipermanentă cu amestec de vopsea fără amoniac si oxidant
  3. Vopsire semipermanentă cu produse fara amoniac - pigmenți cu acțiune directă și maști nuanțatoare

Fiecare dintre aceste variante de vopsire a părului are avantajele ei și poate aduce rezultatele pe care le dorești.

Colorare cu vopsea permanentă cu amoniac

Toate vopselele de păr au în formula sa un component care deschide cuticula de păr așa încât pigmentul de vopsea să pătrundă în firul de păr. Anume amoniacul din formula vopselei contribuie la deschiderea cuticulei părului. În afara de aceasta, amoniacul în combinație cu oxidantul neutralizează o parte din nuanța naturala a părului și astfel se obține nuanța promisă de producător.

În funcție de preferințe, tipul de păr și de cât de des alegi să-ți vopsești părul, poți opta pentru o vopsea de păr cu sau fără amoniac.

O vopsea de păr permanentă cu amoniac este potrivită în cazul în care dorești o culoare mai specială, care să dureze cât mai mult timp. Care sunt avantajele și dezavantajele vopselei cu amoniac.

Avantajele vopselei de păr cu amoniac

  • Obținem rezultat mai durabil
  • Culorile vor fi mai intense
  • Acoperă eficient firele albe

Printre dezavantajele vopselei cu amoniac putem enumera

  • Poate provoca iritații ale scalpului (daca ai alergie la amoniac)
  • Are miros neplacut pentru unii
  • Poate deteriora firul de păr dacă e utilizată excesiv

Vezi selectia noastra de vopsele permanente cu amoniac.

Colorarea demipermanentă cu vopsea fără amoniac

Cele mai importante avantaje pe care le oferă vopseaua de păr fără amoniac sunt protecția structurii firelor și a pielii capului. Vopseaua de păr fără amoniac foloseşte alte tipuri de ingrediente pentru a substitui efectul amoniacului. Însă acţiunea acestuia e greu de egalat cu vreun alt ingredient. Din această cauză, multe produse de colorare a părului care ocolesc folosirea amoniacului oferă rezultate mai puţin rezistente în timp. Însă vopseaua fără amoniac are şi ea o listă de argumente pro şi contra.

Avantajele vopselei fără amoniac 

  • Vopseaua fără amoniac este recomandată scalpului sensibil din moment ce nu deshidratează pielea capului.
  • Firul de păr rămâne la fel de puternic şi asta datorită retenţiei de apă şi de proteine în timpul procesului de colorare.
  • Lipsa mirosului care te face să închizi ochii cât timp te vopseşti este un alt avantaj demn de luat în considerare în ochii multora.
  • Acţionează la o valoare mai mică a pH-ului, lucru ce ajută scalpul şi firul de păr să-şi menţină sănătatea.

Dezavantajele vopselei fără amoniac

  • Puterea redusă de acoperire - din păcate, acest tip de produs încă nu poate învălui complet firele albe în culoare. 
  • Faptul că formula sa obţine rezultate chiar şi în lipsa amoniacului nu garantează absenţa altor ingrediente dăunătoare. Înlocuitorii populari ai amoniacului pot avea o influenţă la fel de negativă precum amoniacul asupra părului.
  • Rezistența slabă a pigmenţilor. Aceştia nu pătrund suficient de mult în nucleul firului de păr pentru a se ancora suficient dincolo de cuticula părului. Astfel, ai putea reveni la un nou strat de vopsea fără amoniac mai repede decât crezi.

Vopsirea semipermanenta cu măștile nuanțatoare sau pigmenți cu acțiune directă - o optiune suplimentare după decolorare, între vopsiri sau dacă ai părul natural și dorești doar să reîmprospătezi nuanța.

Aceste produse nu deschid cuticula si deci nu putem obține rezultate de lungă durată, în schimb, ele acoperă cu pigment stratul exterior al firelor de păr. 

Masca nuanțatoare îndeplinește doua funcții concomitent - nuanțează și îngrijește părul. Alege din multitudinea de măști nuanțatoare de la efrumos.md.

NewTone - Combinația între nuanțare și efectul de îngrijire a părului - NEWTONE. Efectul de restaurare profundă, hidratarea echilibrată a părului, conferirea luciului. "şigila" culoarea din interior, face părul mai dens, moale și matasos. Formula îmbunătățită a măștii NEWTONE a fost completată cu un complex cu keratină pentru utilizarea la procedura Color THERMOKERATIN.

Nature Toner -  masca vegana nuantatoare cu acid hialuronic si plex. Nuanteaza parul blond, decolorat si suvitat. Hraneste, repara, ingrijeste si hidrateaza. Păr strălucitor. Culoare rezistenta.  Contine componentul exclusiv Cysteine ​​Bond - pentru ingrijirea parului in timpul nuantarii.

Cotril MAKE UP - masca nuanțătoare ce prelungește durata de viață a culorii părului si intensifică nuanța existentă, oferind un efect de reflexie și strălucire. Conține ulei de macadamia, bogat în acizi grași esențiali, Omega-6 și Omega-3

Pigmentii cu actiune directa sunt coloranți fără amoniac și nu necesită oxidant pentru a fi aplicate direct pe par. Pentru nuanțe mai aprinse se recomandă decolorarea părului în prealabil. 

Nature Flash - pigment cu acțiune directă cu acid hialuronic. Colorare ne-agresivă cu nuante Flash. Fara amoniac. Aplicare directa fara oxidanti. Nuanteaza parul neagresiv. Hraneste, repara, ingrijeste si hidrateaza. Păr strălucitor. Culoare rezistenta.

GLOW BLAST - colectia inovativa de pigmenti cu acțiune direct gata de utilizare ce pot fi amestecate intre ele, o explozie adevarată de culoare pentru cei care nu au frica să îndrăznească.  Formula inovatoare GLOW BLAST cu textura sa cremoasa ajuta pigmentii sa se aseze pe par si actioneaza delicat la suprafata, datorita ingredientelor active pretioase care garanteaza structuri sanatoase si stralucitoare.

Atunci când dorești să schimbi culoarea părului, trebuie să te orientezi nu doar după nuanța și prezența amoniacului din produsul colorant. Rezultatul vopsirii este influențat și de substantele hranitoare din formula produsului, care vor asigura strălucire și suplețe părului. De exemplu atrage atențe la uleiurile și extractele folositoare părului și scalpului. Dar cel mai important este să asiguri îngrijire corespunzătoare părului după vopsire.

Alege produse de îngrijire profesionale pentru păr vopsit, și bucură-te de nuanța preferată cât mai mult timp.

Ai grijă de părul tău!

Articole asemănătoare

28 mar. 2024

Scapa de negru. Cum sa inlaturi vopseaua din par fara a-l deteriora

Dupa vopsirea parului mai mulți ani la rand in culori inchise, multe femei cred că le va fi greu sa scape de pigmentul negru si procesul poate deteriora părul, lăsându-l uscat și fragil. Însă, cu tehnici corecte și produse adecvate, poți redobândi culoarea naturală a părului tău sau poți trece la o nouă nuanță fără a compromite sănătatea acestuia.

29 feb. 2024

8 sfaturi esentiale pentru ingrijirea parului in aceasta primavara

Descoperă cateva sfaturi esențiale de îngrijire a părului pentru a-i păstra strălucirea și sănătatea în această primăvară.

11 ian. 2024

Visezi la bucle perfecte?

Bucle naturale sau permanente? Nu contează, important e să te bucuri de creții tăi.

11 ian. 2024

9 pasi pentru spalarea corecta a parului. Dar tu, cum iti speli parul?

Profesioniștii susțin că trebuie să urmezi o rutină specială dacă îți dorești să obții beneficii maxime din produsele pe care le utilizezi și, mai mult de atât, părul să arate și bine.

10 ian. 2024

Cum îți protejezi părul dacă folosesti des feonul, placa sau ondulatorul

Evita daunele in timpul expunerii parului la la temperaturile înalte.

09 ian. 2024

Cum alegem corect samponul de par

Șamponul este unul din produsele de igienă de primă necesitate, dar alegerea unui șampon corect foarte frecvent este o sarcină complicată din cauza multitudinii de oferte pe piață.

18 dec. 2023

Si parul tau poate avea mai mult volum

Chiar dacă părul tău este subtire, fin si nu are volum, există soluții pentru remedierea acestei mici probleme!

15 dec. 2023

Blond platinat: cum îngrijești un blond solar cu aspect rock

Culoare iconică, blondul platinat evocă o imagine plină de farmec și senzuală, dar are nevoie de întreținere regulată pentru a-și menține luminozitatea de la început.

12 dec. 2023

Cum sa ai un par de invidiat si in perioada rece a anului

Este posibil să ai un păr sănătos și strălucitor, moale și matasos la atingere, chiar și iarna! Câteva sfaturi pentru a îți proteja părul în timpul iernii.

11 dec. 2023

Cum sa îngrijesti părul vopsit pentru a menține culoarea vie și sclipitoare

Îți colorezi părul cu produse convenționale? Părul vopsit necesită o atenție specială pentru a menține o culoarea vie și sclipitoare! Iată câteva sfaturi pentru o îngrijire profesională, cu produse adaptate părului vopsit!

12 oct. 2023

Căderea sezonieră a părului: cum să o prevenim

Vă oferim o privire de ansamblu rapidă asupra celor mai frecvenți factori implicați în căderea părului și cum am putea să o prevenim.

28 sept. 2023

Cum îngrijim și revitalizăm părul după sezonul estival

În ciuda grijii acordate de-a lungul verii, soarele și apa de bazin, totuși, au uscat și deteriorat părul, a devinit fragil și se rupe tot mai ușor. Din fericire, știm cum să-l transformăm într-un păr strălucitor de sănătate. Mantra părului la începutul toamnei: vindecăm părul!