Ce facem cu vârfurile despicate? | Efrumos Moldova
Coșul tău
Empty basket

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!

Livrare GRATUITA la comenzi peste 600 lei
Program de lucru: Luni-Vineri, 09:00 - 17:30

Ce facem cu vârfurile despicate?

04 dec. 2023
Autor: Efrumos Moldova
Ce facem cu vârfurile despicate?

Sunt cu adevărat, vârfurile despicate, o problemă minoră? Nu chiar! Pentru acele femei cărora le place să fie perfecte până la capăt, acesta poate fi detaliul care ucide un vis. Prin urmare, urmăm sfaturile oferite de trainerii Estel Professional, pentru a pune capăt capetelor despicate.

Firul de păr are 3 straturi, cuticula - solzișori suprapuși unul pe celălalt, care au scopul de a proteja interiorul părului (cortexul și măduva). În timp, aceștia se deteriorează și sfârșesc „crăpând”, lăsând cortexul, fără acoperire și protectie. Concret, cheratina este cea care pleacă din structura părului. Anume lipsa cheratinei este ceea ce dă efectul vârfurilor despicate.

De ce avem vârfurile despicate?

Există diferite cause a vârfurilor despicate:

- tratamente necorespunzătoare: periaj excesiv sau cu instrumente necalitative, acțiunea temperaturilor înalte ăn timpul întinderii cu placa sau acțiunii feonului, lipsă de îngrijire potrivită tipului de păr sau îngrijire cu produse necorespunzătoare

- fricțiune: cea a mâinilor, de haine sau de spătarul scaunelor, în timpul somnului de cearșafuri și perne, iubitul nostru care se joacă cu părul, sau chiar coafuri neprielnice.

Ar trebui să știți că nu este posibil să reparați vârfurile (sau lungimile) PREA deteriorate, deoarece părul nu se regenerează pe lungime; și numai prevenirea limitează daunele.

De aici vine și importanța îngrijirii și prevenirii deteriorării părului: dacă nu faci nimic, vârfurile despicate vor urca și vei fi obligată să-ți tăi lungimile.

Iată cele câteva sfaturi ale noastre pentru a evita și a preveni vârfurile deteriorate!

Folosește tratamente cu cheratină

Cheratina este componenta principală a părului nostru. Pe măsură ce părul crește în lungime, cheratina se degradează. De aici importanța aprovizionării părului cu cheratină prin tratamente și produse bogate în cheratină. Vezi aici produsele cu cheratina create special pentru a oferi părului tău doza necesară de cheratină.

Utilizează măști bogate în componente nutritive pentru prevenire degradării părului

Măștile sunt o modalitate excelentă de întărire și hrănire a părului. În fiecare săptămână, în funcție de tipul de păr, aplică o mască de păr si menține-o în jur de 15 minute. La final te vei bucura de un păr fin și hidratat. Sau obține un rezultat dublu cu un produs – mastile nuantatoare.

Alege piepteni naturali

Din lemn sau păr de mistreț, deoarece acestea sunt materiale naturale care respectă părul și nu îndepărtează cheratina. Cele din plastic sunt de evitat, deoarece „distrug firul părului” provocând electrizarea. Vezi selectia noastra de piepteni.

Alege șampoane ușoare

Folosește un șampon adecvat tipului tău de păr, care să-l curate, lăsându-l moale și strălucitor. Aplica obligatoriu balsamul care va închide cuticula, protejând părul de la rupere. Vezi mai multe samponul pentru parul tau.

Folosește îngrijire termo-protectoare înainte de a utiliza dispozitive elecrice pentru păr

Nu avem de gând să-ți interzicem, dar cu cât folosești mai mult un uscător de păr și o placă, cu atât părul tău va fi mai deteriorat. Prin urmare, este important să-l protejezi în prealabil cu o îngrijire special concepută pentru acest lucru. 

Utilizează regulat seruri, uleiuri si alte produse fără clătire pentru a hidrata si proteja suplimentar varfurile.

Aplică spray-urile si seruri pe părul umed sau uscat

Evită să le aplici pe părul plin de apă, deoarece apa va împiedica părul să asimileze tratamentul în mod corespunzător și acesta va pleca mai repede (pentru că da, părul umed, se scurge, iar dacă ai aplicat un tratament, tratamentul va picura odată cu apa). Aplică pe părul umed și nu clăti. Bucură-te de un păr puternic și o pieptănare ușoară.

Limitează fricțiunea parului. Se recomanda să dormi cu parul prins și să te joci cat mai puțin cu părul tău.

Tăie vârfurile în mod regulat

Am spus „vârfuri” și nu „lungimi”, așa că nu striga prea repede. Trebuie, la fiecare 6 până la 8 săptămâni, să tăi capetele părului pentru a limita aspectul furcilor.

Acestea fiind spuse, te încurajăm să ai un păr sănătos, lung și bogat, îngrijindu-l corespunzător.

Întreabă hairstilistul tău despre procedurile de restabilire a părului ESTEL sau gasește cel mai apropiat salon partener ESTEL din localitatea ta.

Ai grijă de părul tău!

VEZI toate produsele pentru sigilare si prevenirea despicarii varfurilor

Articole asemănătoare

28 mar. 2024

Scapa de negru. Cum sa inlaturi vopseaua din par fara a-l deteriora

Dupa vopsirea parului mai mulți ani la rand in culori inchise, multe femei cred că le va fi greu sa scape de pigmentul negru si procesul poate deteriora părul, lăsându-l uscat și fragil. Însă, cu tehnici corecte și produse adecvate, poți redobândi culoarea naturală a părului tău sau poți trece la o nouă nuanță fără a compromite sănătatea acestuia.

29 feb. 2024

8 sfaturi esentiale pentru ingrijirea parului in aceasta primavara

Descoperă cateva sfaturi esențiale de îngrijire a părului pentru a-i păstra strălucirea și sănătatea în această primăvară.

11 ian. 2024

Visezi la bucle perfecte?

Bucle naturale sau permanente? Nu contează, important e să te bucuri de creții tăi.

11 ian. 2024

9 pasi pentru spalarea corecta a parului. Dar tu, cum iti speli parul?

Profesioniștii susțin că trebuie să urmezi o rutină specială dacă îți dorești să obții beneficii maxime din produsele pe care le utilizezi și, mai mult de atât, părul să arate și bine.

10 ian. 2024

Cum îți protejezi părul dacă folosesti des feonul, placa sau ondulatorul

Evita daunele in timpul expunerii parului la la temperaturile înalte.

09 ian. 2024

Cum alegem corect samponul de par

Șamponul este unul din produsele de igienă de primă necesitate, dar alegerea unui șampon corect foarte frecvent este o sarcină complicată din cauza multitudinii de oferte pe piață.

18 dec. 2023

Si parul tau poate avea mai mult volum

Chiar dacă părul tău este subtire, fin si nu are volum, există soluții pentru remedierea acestei mici probleme!

15 dec. 2023

Blond platinat: cum îngrijești un blond solar cu aspect rock

Culoare iconică, blondul platinat evocă o imagine plină de farmec și senzuală, dar are nevoie de întreținere regulată pentru a-și menține luminozitatea de la început.

12 dec. 2023

Cum sa ai un par de invidiat si in perioada rece a anului

Este posibil să ai un păr sănătos și strălucitor, moale și matasos la atingere, chiar și iarna! Câteva sfaturi pentru a îți proteja părul în timpul iernii.

11 dec. 2023

Cum sa îngrijesti părul vopsit pentru a menține culoarea vie și sclipitoare

Îți colorezi părul cu produse convenționale? Părul vopsit necesită o atenție specială pentru a menține o culoarea vie și sclipitoare! Iată câteva sfaturi pentru o îngrijire profesională, cu produse adaptate părului vopsit!

12 oct. 2023

Căderea sezonieră a părului: cum să o prevenim

Vă oferim o privire de ansamblu rapidă asupra celor mai frecvenți factori implicați în căderea părului și cum am putea să o prevenim.

28 sept. 2023

Cum îngrijim și revitalizăm părul după sezonul estival

În ciuda grijii acordate de-a lungul verii, soarele și apa de bazin, totuși, au uscat și deteriorat părul, a devinit fragil și se rupe tot mai ușor. Din fericire, știm cum să-l transformăm într-un păr strălucitor de sănătate. Mantra părului la începutul toamnei: vindecăm părul!